Блог за напрямком Терапія

Блог ЗМІ про нас Для лікарів Статті Новини партнерів Новини сервісу
Відомо, що ефективніше та дешевше запобігати захворюванням, ніж лікувати. Тому профілактика та рання діагностика стають ключовими у турботі про організм чоловіка. У цій статті ми розповімо про основні аналізи, необхідні для проходження чек-апу – комплексного обстеження організму чоловіка.
Лікар знає краще за Інтернет
записуйся на консультацію до перевірених фахівців
Кашель — одна з найбільш частих скарг на прийомі у лікаря. Він може бути симптомом дуже широкого спектру захворювань: не тільки ураження органів дихання, але і травного тракту, серцево-судинної системи, алергій, попадання сторонніх предметів або інфекційних захворювань (таких як коклюш). Крім того, кашель може бути проявом побічних ефектів постійного застосування медикаментів.
Антибіотики – це сильнодійні препарати, що використовуються для боротьби з бактеріальними інфекціями. Вони працюють, вбиваючи бактерії або перешкоджаючи їх росту та розмноженню. Тому так важливо знати правила призначення антибіотиків. При правильному призначенні ви повинні приймати антибіотики лише тоді, коли вони необхідні, тому що вони можуть викликати побічні ефекти та сприяти розвитку антибактеріальної резистентності. У цій статті ми розповімо про основні засади вибору та призначення антибіотиків.
З 1 січня 2023 року в дію вступив закон про регулювання продажів антибіотиків шляхом введення електронного рецепта. З цього дня кожна аптека України має продавати антибіотики винятково за електронним рецептом. Тепер купити антибіотики стає набагато складніше, а без рецепта лікаря - неможливо. Doc.ua розповідає, що передбачає новий закон, та як спростити процедуру отримання рецепта, за допомогою нашого нового продукту.
Здавалося б, доступ до фруктів та овочів у магазинах не обмежений цілий рік, і ми не позбавлені можливості вживати їх у достатній кількості. Але навіть прихильники правильного харчування та здорового способу життя, стикаються з такими симптомами, як сонливість, дратівливість, випадання волосся та ламкість нігтів. Корінь всіх бід криється в гострій нестачі вітамінів - авітамінозі. На перший погляд, захворювання не здається катастрофою, але може призвести до серйозних збоїв в організмі і вимагає грамотного лікування.
A що ж таке зима? На жаль, не тільки пухнастий сніг, запах мандарин і довгоочікувані свята, а й сезон простудних захворювань. Морозні вітри, зниження температури повітря, малорухливий спосіб життя, короткий світловий день, постійне перебування в закритому приміщенні, нестача вітамінів – всі ці фактори знижують захисні функції організму і підвищують ризик респіраторних захворювань і грипу.
Проблема сухого повітря в квартирі з настанням опалювального сезону стає дуже актуальною. Він може бути причиною порушення водного балансу організму, підвищеної втомлюваності та інфекційних хвороб. Дана стаття підкаже, яка норма вологості у приміщенні і навіщо проводити зволоження повітря
Загартовування організму – ефективний спосіб залишатися здоровим, попри вплив довкілля. При загартовуванні зміцнюються судини, які швидко адаптуються до зовнішніх змін. Судини змінюють свій тонус, виходячи з потреб організму людини у певний момент. Вони контролюють тепловіддачу, випаровування рідини, діяльність потових залоз, харчування та кровопостачання м'язових тканин. Гартуватися можна як влітку, так і взимку, про основні процедури та їхню користь, ми розповідаємо в цій статті.
Ви прокидаєтеся одного ранку, почуваючи себе погано. У той час як у попередні роки ви, можливо, списували біль у горлі або біль у тілі на звичайну застуду або грип, пандемія COVID-19, що триває, додає новий привід для занепокоєння до захворювання. Тим більше, що симптоми застуди, грипу та коронавірусної інфекції значною мірою збігаються. Тому так важливо знати не лише відмінність грипу від ГРВІ, а і як відрізнити застуду від коронавірусу. Отже, як дізнатися що у вас звичайна застуда або вірус, ми розповідаємо в цій статті.
Застуда буває практично у кожної людини, незалежно від пори року, проте уникнути цього захворювання найважче саме в холодну пору року. На це, звичайно ж, впливає погода, що ніяк не можна змінити, але навчитися швидко боротися з застудою цілком реально. У цій статті ми розповімо як вилікуватися від застуди та які є способи швидко одужати.
chevron_left 1 2 3 4
Показати ще 10 статейautorenew
5 chevron_right

Теми

Covid-19 Акушерство Алергологія Андрологія Анестезіологія Вакцинація Венерологія Вертебрологія Гастроентерологія Генетика Гінекологія Гомеопатія Дерматовенерологія Дерматологія Дерматоонкологія Дієтологія Імунологія Інфектологія Кардіологія Кардіохірургія Кінезітерапія Косметологія КТ і МРТ Лабораторна діагностика Мамологія Мануальна терапія Масаж Наркологія Неврологія Нейрохірургія Неонатологія Нетрадиційна медицина Нефрологія Онкологія Ортодонтія Ортопедія Оториноларингологія Офтальмологія Педіатрія Пластична хірургія Подологія Проктологія Психіатрія Психологія Психотерапія Пульмонологія Реабілітологія Ревматологія Рентгенологія Репродуктологія Рефлексотерапія Сексопатологія Сімейна медицина Спортивна медицина Довідки Стоматологія Терапія Травматологія Трихологія УЗ-діагностика Урологія Фізіотерапія Флебологія Фтизіатрія Функціональна діагностика Хірургія Ендокринологія Ендоскопія