Що робити, якщо...

Блог Новини DOC.UA Події Pro медбізнес Гід здоров'ям Поради лікаря Що робити, якщо...
Ударитися мізинцем на нозі об ніжку ліжка, дверний поріг чи меблі — одна з найпоширеніших побутових травм. Часто здається, що це дрібниця, але навіть звичайний удар може викликати сильний біль, набряк, синець або тимчасово ускладнювати ходьбу.
Літня спека, активні ігри на вулиці, поїздка на море або навіть звичайна прогулянка в колясці можуть призвести до того, що перегрів дитини на сонці розвивається значно швидше, ніж здається. Дитячий організм гірше регулює температуру тіла, швидше втрачає рідину і не завжди може «подати сигнал», що йому стало занадто жарко.
У спеку, під час активного потовиділення або після тривалого перебування в закритому одязі на шкірі можуть раптово з’явитися дрібні висипання, почервоніння та неприємний свербіж. Найчастіше причина цього — пітниця у дорослих або дітей.
Запор — делікатна, але дуже поширена проблема, з якою хоча б раз у житті стикається більшість людей. Що робити при запорі, як швидко полегшити стан і чи потрібно звертатися до лікаря. У цій статті ми розповімо про причини цього стану та ефективні способи, як позбутися запору без шкоди для здоров’я.
Різкий «простріл» у спині, шиї або руці, який з’являється під час руху чи навіть у спокої, — ситуація, яка траплялась у багатьох. У побуті це часто називають «защемило нерв». У більшості випадків це неприємно, але не небезпечно. Проте іноді такий симптом може вказувати на серйозніші проблеми з хребтом або нервовою системою.
Оніміння пальців рук — знайоме кожному відчуття. Іноді це просто наслідок незручної пози, але якщо симптом повторюється або не минає — організм може сигналізувати про проблему. Як відрізнити норму від тривожного симптому — розберемося у статті.
Коли у дитини 38,5–39–40°C, батьки часто губляться: збивати чи чекати? У новому випуску «Розмови з лікарем» педіатр Олена Полозюк пояснює, коли температура — це нормальна реакція організму, а коли — сигнал небезпеки.
Що робити, якщо у того, хто поруч з вами стався напад інсульту? Як розпізнати ознаки насувається нападу і що робити, якщо нещастя вже сталося? Ми підготували просту пам'ятку, яка допоможе в складній ситуації і, можливо, врятує чиєсь життя.
Біль у низу живота — це сигнал, який не можна ігнорувати. Іноді він проходить сам, а іноді може вказувати на серйозну проблему, що вимагає негайної допомоги. Розбираємося, чому болить низ живота у жінок і чоловіків, які бувають види болю, як зрозуміти, коли пора бити на сполох, і що робити, щоб зберегти здоров'я.
Болить спина в попереку? Розбираємося, чому це відбувається, як лікувати біль у спині та коли варто терміново звертатися до лікаря. Практичні поради та ефективні вправи при болю в попереку — все в нашій статті.
Показати ще 10 статейautorenew