Блог за напрямком Психологія

Блог ЗМІ про нас Для лікарів Статті Новини партнерів Новини сервісу
Чи часто з вами трапляється таке, що вам зовсім не хочеться йти на роботу, ви відчуваєте постійну втому, безнадійність і розбитість, будь-які дрібниці буквально виводять з себе? Так проявляється синдром професійного вигорання. Отже, якщо ви перегоріли на роботі, у цій статті ми поділимося порадами про те, що робити під час професійного вигорання.
Лікар знає краще за Інтернет
записуйся на консультацію до перевірених фахівців
Панічна атака - це короткий епізод сильного занепокоєння, що викликає фізичні відчуття страху, такі як прискорене серцебиття, задишку або запаморочення. Панічні атаки виникають часто та несподівано, зазвичай вони не пов'язані з будь-якою зовнішньою загрозою. Це дуже поширений недуг, який виникає у близько 35% людей хоча б раз у житті. Докладніше про те, що таке панічні атаки розповідаємо у статті.
Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) - це тривожний розлад, спричинений дуже стресовими, лякаючими або неприємними подіями. Людина з хворобою ПТСР часто переживає травматичну подію через нічні кошмари та спогади і може відчувати почуття ізоляції, дратівливості та провини. Докладніше про те, що таке синдром посттравматичного стресу, причини та види ПТСР розповідаємо у цій статті.
Причиною звички обкушувати та гризти нігті є емоційний стан: стреси та низька самооцінка людини тісно пов'язані з цим явищем. У цій статті розглянуто, як перестати гризти нігті та ніколи не повертатися до цієї звички.
Усе частіше правильне харчування починає набувати рис хворобливої ​​манії. Такий діагноз називається нервова орторексія. Що таке орторексія розповідаємо детальніше у статті.
Більшість з нас стикається з булінгом у певні моменти свого життя, наприклад з булінгом в школі або булінгом на роботі. І хоча багато хто вважає, що знущання трапляються тільки в дитинстві, на жаль, вони не завжди припиняються, коли ви стаєте дорослими. Це може бути страхітливий начальник або колега, хлопець, який контролює, настирливий сусід, член сім'ї або інша людина, яка вступає з вами в образливі відносини.
У той час як смартфон, планшет або комп'ютер можуть бути надзвичайно продуктивним інструментом, нав'язливе використання цих пристроїв може заважати роботі, навчанню та відносинам. Коли ви проводите більше часу в соціальних мережах або іграх, ніж спілкуєтеся з реальними людьми, або не можете утриматися від багаторазової перевірки повідомлень, електронної пошти або додатків, швидше за все у вас номофобія.
Не любити комах, оминати темні провулки, остерігатися зграї собак, побоюватися уколів — це нормальні прояви інстинкту самозбереження. Але коли побоювання перетворюються на фобії, страх виходить з-під контролю і починає керувати вашим життям. Розповідаємо про п’ять найпоширеніших фобій, що можуть зіпсувати життя на довгі роки, якщо не звернутися по допомогу до психолога.
Краса і здоров'я сучасної жінки — це дбайливе ставлення до свого організму, правильне харчування, лікувальні і профілактичні заходи. Щоб ви завжди випромінювали здоров'я і зберігали молодість надовго, клініка Isida запускає безкоштовний онлайн-марафон 9 і 15 березня 2021 року, де кращі лікарі клініки зібрали для вас секрети краси і здорового способу життя.
Смерть - це частина нашого життя, і рано чи пізно ми всі стикаємося з втратою близької людини. Природною реакцією на смерть є горе. Горе - це нормальний і природний процес, для подолання якого потрібна робота. Нелегко розлучитися з почуттями, які давали нам відносини з близькою людиною. Щоб впоратися з емоціями, що виникають в процесі скорботи, потрібно багато часу і енергії, і зазвичай це вимагає як фізичних, так і емоційних сил.
chevron_left 1 2
Показати ще 3 статейautorenew

Теми

Covid-19 Акушерство Алергологія Андрологія Анестезіологія Вакцинація Венерологія Вертебрологія Гастроентерологія Генетика Гінекологія Гомеопатія Дерматовенерологія Дерматологія Дерматоонкологія Дієтологія Імунологія Інфектологія Кардіологія Кардіохірургія Кінезітерапія Косметологія КТ і МРТ Лабораторна діагностика Мамологія Мануальна терапія Масаж Наркологія Неврологія Нейрохірургія Неонатологія Нетрадиційна медицина Нефрологія Онкологія Ортодонтія Ортопедія Оториноларингологія Офтальмологія Педіатрія Пластична хірургія Подологія Проктологія Психіатрія Психологія Психотерапія Пульмонологія Реабілітологія Ревматологія Рентгенологія Репродуктологія Рефлексотерапія Сексопатологія Сімейна медицина Спортивна медицина Довідки Стоматологія Терапія Травматологія Трихологія УЗ-діагностика Урологія Фізіотерапія Флебологія Фтизіатрія Функціональна діагностика Хірургія Ендокринологія Ендоскопія