УЗД нирок – дослідження нирок за допомогою ультразвуку є простим і інформативним способом вивчення стану хворого органу. Дослідження проводяться на УЗ-сканері, без складних комплексних підготовок і застосування контрастних речовин. Провести узд нирок недорого можливо, потрібно тільки вивчити пропозиції клінік.
УЗД нирок і сечостатевої системи можуть призначати в таких випадках:
УЗД лівої нирки, як і правою, допомагає оцінити форму кожної нирки, розмір, розташування та структуру тканини. Воно допоможе виявити кісту, ракові утворення і зміни розташування хворих органів відносно один одного (опущення). Існує спеціалізована оцінка стану судин нирок – ультрасонографія.
Оцінку стану хворих органів проводять на ультразвуковому сканері. Він може бути кольоровим або чорно-білим.
Підготовка до дослідження нирок проста. Ультразвукова хвиля погано проходить через повітряні маси. Тому пацієнт повинен три дні перед походом на УЗД харчуватися тільки певними продуктами: ніякої важкої їжі! Все, що може привести до здуття, виключається. У деяких випадках призначають ліки, які допоможуть побороти повітряні коліки. За день до процедури варто утриматися від їжі після семи вечора і зробити клізму.
Проводиться ультразвукове дослідження нирок у положенні лежачи. У лікаря або медсестри повинен бути доступ до живота, попереку і спини пацієнта. За отриманим на екрані монітора зображенню лікар оцінює ситуацію.
У нирок є свої нормальні параметри. Товщина нирки від 4, максимум 5 см, ширина в межах 5-6, довжина в районі 10-12 см. Розмір ниркової тканини (товщина) - трохи більше 2 см. Розміри нирок у дітей безпосередньо пов'язані з віком. Ліва нирка може бути трохи вище правої, контури повинні бути рівними. Що стосується розмірів, допустима різниця 2 сантиметри між двома нирками. Ехопозитивні утворення в нирках можуть говорити про камені або ракових пухлинах. Патологію на знімку медсестра або лікар вказують стрілками. Ціна на УЗД нирок приблизно однакова.
Порада DOC.ua: УЗД нирок найкраще записувати у вигляді відео, воно дасть більше інформації лікарю, ніж статичний знімок. Коли у хворого всього одна нирка, то її розміри можуть досягати подвійних показників, оскільки орган несе подвійне навантаження.
У «Аксімед» пацієнти можуть пройти діагностику на новітньому якісному обладнанні. Медичні фахівці проводять цифрове рентгенологічне дослідження, реоенцефалографію, електроенцефалографію, УЗД, електрокардіографію, електронейроміографію. Після проходження діагностики пацієнтові видають висновок.
Центр «Baby Luck» надає широкий спектр діагностичних досліджень для дорослих і маленьких пацієнтів. Лікарі проводять діагностику на сучасній сертифікованій апаратурі нового покоління. У центрі ведуть запис на діагностичні дослідження для дорослих і дітей
Файна Клініка — медичний центр для дорослих та дітей від народження. Ми надаємо консультативні послуги за понад 50 напрямами, виконуємо УЗ-діагностику, рентген, лабораторні дослідження (аналізи), проводимо вакцинацію, видаємо довідки, ведемо вагітність та спостерігаємо малюків із перших днів життя.
«ЯКІСТЬ ЖИТТЯ» - це мережа сучасних смарт клінік . Основною задачею клініки є забезпечення пацієнта якісним лікуванням у комфортних умовах. Клініка надає повний спектр медичних послуг: консультації, вакцинацію, діагностику та лікування багатьох захворювань. Бажаєте знайти лікаря, якому можна довірити здоров’я та за необхідності отримати кваліфіковану медичну допомогу? Зверніться до клініки «ЯКІСТЬ ЖИТТЯ»
Медичний центр «Лікар і я» - це клініка сімейної медицини. Співпрацює з НСЗУ (первинна-вторинна ланка медичної допомоги), можливо заключити декларації, на базі відділення знаходиться власна, сучасна лабораторія. У медичному центрі надаються консультації вузькопрофільних спеціалістів: лікарі загальної практики-сімейної медицини, терапії, наркології, гінекології, ендокринології, фізіотерапії, кардіології, народної і нетрадиційної медицини, функціональної діагностики, неврології, клінічної лабораторної діагностики, проктології, отоларингології, дерматовенерології, дерматології, офтальмології, алергології, урології, гастроентерології, ревматології.
У центрі гінекології INTIMA ми використовуємо інноваційне діагностичне та ендоскопічне обладнання. За рахунок цього отримуємо максимально точні результати обстежень та виконуємо свою роботу швидше
Медичний центр «Верітас» надає пацієнтам діагностичну та лікувальну допомогу в таких напрямках як травматологія, ортопедія, неврологія, ендокринологія, наркологія.
Медичний центр "Медична Допомога" м. Лівобережна - клініка, що спеціалізується на хірургічних втручаннях, гінекологічних, ЛОР операціях , ультразвуковій діагностиці та лабораторних аналізах. Ми маємо повноцінну операційну з сучасним обладнанням та стаціонаром, палати оснащені усім необхідним для комфортного перебування наших пацієнтів, цілодобовий медичний нагляд після операцій. Профіль нашої клініки спрямований на медичні операції, і наша команда професіоналів готова надати вам найкращий медичний догляд.