Центр психологічних та освітніх послуг «Моя пташка» — це місце надання психологічних і освітніх групових та індивідуальних послуг сім'ям та окремим членам сімей для їх підтримки на шляху виховання дітей.
Напрями
У центрі є можливість отримати медичну допомогу за такими напрямами:
- психотерапія;
- психологія;
Лікарі центру вірять, що кожна дитина має право на захист і отримання своєчасної кваліфікованої допомоги.
Цінності, які зберігають в Центрі «Моя пташка»:
- найкращі інтереси дитини — це значить, що враховуються всі аспекти розвитку і виховання дитини, орієнтуються на сильні сторони дитини і враховуються почуття, емоції і поведінку дитини;
- сім'я вважається кращим місцем для виховання дитини, в той же час лікарі повинні заявити до відповідних органів, якщо відомі факти насильства над дитиною;
- конфіденційність — лікарі не розголошують імен, запиту, історії терапії, історії звернень сімей центру;
- добровільність — будь-які послуги центр надає дитині або іншим членам його сім'ї тільки за згодою членів сім'ї;
- системність — центр використовує принцип послідовної роботи і підходу до потреб клієнтів. Це означає, що центр не гарантує задоволення запиту клієнта після однієї консультації або незавершеного курсу корекції, терапії, консультування;
- мультидисциплінарність — фахівці центру готові до спільної роботи над конкретним випадком, а також готові надати підтримку іншого фахівця, якому потрібна порада з нагоди клієнтів центру.
Проблеми, які вирішують лікарі центру психологічних і освітніх послуг «Моя пташка»
Фахівці клініки працюють з дітьми, що мають:
- поведінкові труднощі;
- емоційні труднощі;
- розумові (когнітивні) труднощі.
Ведеться робота з дітьми, що мають досвід:
- насильства (емоційного, фізичного, сексуального);
- переживання травматичної (стресової) події;
- втрати близької людини;
- розлучення батьків;
- вилучення з біологічної сім'ї.