2016 — 2022 навчалась у Львівському національному медичному університеті ім. Данила Галицького здобула ступінь магістра за спеціальністю: «Медицина», здобула професійну кваліфікацію «лікар».
2022 — 2025 – проходила інтернатуру на базі Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького
Кафедри хірургії, пластичної хірургії та ендоскопії ФПДО.
база стажування з очної частини – Лікарня Святого Пантелеймона Першого територіального медоб’єднання Львова; заочної частини – КНП «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради. Постійно приймає участь в різних конференціях, майстер-класах та освітніх програмах.
Доктор спеціалізується на лікуванні геморою, анальних тріщин, анального свербежу. Проводить лігування латексними кільцями, лікування хвороб радіохвильовою хірургією, ранню діагностику раку прямої кишки, біосварку в хірургії апаратом Свармед, біосварку в проктології
Аліна Павлівна - лікар хірург-онколог, проктолог. Займається діагностикою та лікуванням патологій, виявлених в промежині, прямої та ободовій кишці: геморою, анальних тріщин, анального свербежу