Спірометрія (спірографія) - це стандартне дослідження, яке використовується для діагностики станів, що впливають на функцію легенів, таких як хронічна обструктивна хвороба легень та астма, а також інших порушень, що впливають на функцію легенів. Спірографія дозволяє лікарю контролювати хронічні стани легенів, щоб перевірити, що поточне лікування ефективне, і використовується для вимірювання того, наскільки добре леені функціонують. Тест працює, вимірюючи силу потоку повітря в і з ваших легенів.
Спірометрія (спірографія) в першу чергу рекомендована в якості щорічного профілактичного обстеження пацієнтам, які палять більше двох років. Крім того, процедура призначається за наявності скарг на стан дихальної системи, перед проведенням інвазивної діагностики (бронхоскопія, операції на органах дихання та ін.), при підозрах змін в дихальній системі (за результатами рентгенограми), при порушеннях газообміну, а також після отримання травм легких.
Під час проведення спірометрії пацієнт сидить в кріслі і вдихає ротом в маленький пристрій, званий спірометром. Цей апарат записує кількість повітря, яке ви вдихаєте і видихаєте, а також швидкість дихання. Якщо у вас є ознаки порушення дихання, лікар після першого етапу тесту може дати вам ліки-бронходилататор, які допоможуть відкрити легені. Через 15 хвилин тест буде проведено повторно. Це потрібно для того, щоб лікар міг порівняти результати двох вимірювань для більш точного висновку.
Палити не можна мінімум за годину до проведення тесту. Пацієнту також варто уникати алкоголю в день проведення спірографії. Вживання занадто великої кількості їжі може також вплинути на здатність дихати, тому уникайте переїдання і намагайтеся не вживати їжу за годину до проведення тесту. Вирушаючи на тест, уникайте одягу, яке перешкоджає нормальному диханню.
Спірометрія зазвичай займає близько 15 хвилин і відбувається в кабінеті лікаря. Інтерпретація результатів може зайняти близько години.
Спірометрія відноситься до безпечних процедур, тому її проводять дітям і літнім людям, зокрема. До протипоказань до проведення даного виду діагностики відноситься аневризма аорти, гостра серцева недостатність, кровотечі, пневмоторакс, недавнє хірургічне втручання на черевній або грудній порожнині, інфаркт, інсульт, гіпертонія.
Порада DOC.ua: перед спірометрією варто уникати стресових ситуацій, оскільки нервове перенапруження може вплинути на стан дихальної системи і результати тестування будуть не достовірними.
Діагностичний центр клініки «Біомед» проводить дослідження захворювань, які важко діагностувати традиційними клінічними методами. Використовуючи сучасні інформаційні технології та новітні інтелектуальні системи, спеціалісти клініки забезпечують високу ефективність, безпечність, відсутність побічних дій усім проведеним дослідженням.
У діагностичному центрі першої приватної спеціалізованої дитячої поліклініки міста Львів «Веселка» надаються діагностичні послуги на високоякісному обладнанні по ультразвуковій діагностиці. В центрі працюють висококласні лікарі різних спеціальностей, які нададуть свої послуги якісно, швидко та максимально комфортно у межах однієї клініки
В діагностичному центрі львівської дитячої спеціалізованої поліклініки «Веселка» надають діагностичні послуги, зокрема УЗ-діагностику, ЕХО-кардіографію, фолікулометрію і нейросонографію сердця. Всі обстеження проводять на високоякісному обладнанні. З приладами працюють висококласні спеціалісти. В діагностичному центрі створено атмосферу, в якій діти почуваються спокійно, а батьки — комфортно
Надійний медичний простір, в основі якого зароджується культура здорового, щасливого та задоволеного пацієнта. Медичний центр працює з передовими медичними технологіями та застосовує унікальні мультидисциплінарні підходи. У клініці працюють лікарі-науковці та лікарі з досвідом більше 20 років. Команда лікарів працює у форматі консиліума для вибору тактики ведення пацієнта у складних клінічних випадках, через призму загального стану організму. Основні напрямки: судинна хірургія, урологія, діагностика повного спектру, поліклінічне відділення, яке налічує більше 20 спеціалістів різних напрямків.
Перша приватна спеціалізована дитяча поліклініка ВЕСЕЛКА® відкрилась 22 лютого 2015 року у Львові. З цього дня розпочалась історія розвитку мережі медичних центрів під веселковим крилом пташки Зорени – оберегом усіх ВЕСЕЛОК. Батьки довіряють нам найцінніше – здоров’я дітей. Ми цінуємо цю довіру. Щодня допомагаємо дітям бути здоровими. Виконуємо свої обов’язки якісно й швидко. У кожному конкретному випадку обираємо найменш травматичні та найбільш ефективні методи лікування. У роботі ми керуємось принципами виключно доказової медицини. Пропагуємо профілактичні заходи та здоровий спосіб життя. Ми беремо на себе соціальну відповідальність, надаючи знижки на медичні послуги незахищеним верствам населення: дітям з особливими потребами, дітям-сиротам, дітям учасників АТО та багатодітним сім’ям.
Medialt - це багатопрофільний медичний центр, який працює згідно принципів доказової медицини та комплексно турбується про здоров’я та комфорт вашої сім’ї. Запис на консультацію здійснюється швидко, зустріч відбувається вчасно, весь медичний персонал спілкується просто і зрозуміло та робить усе, щоб ви почувалися комфортно, затишно та найважливіше - були здоровими!
Мережа медичних центрів ВЕСЕЛКА® працює з 2015 року. Ми переконані, що здоров’я країни починається зі здоров’я сім’ї. Наша місія – щаслива та здорова сім’я, де дбають про здоров’я з перших кроків та вважають лікаря своїм товаришем.
Лікарня ЕКСПЕРТ — мережа сучасних медичних закладів на Заході України, де можна швидко та якісно отримати повний спектр медичних послуг: від консультацій і діагностичних обстежень до планових та ургентних хірургічних втручань — без черг і зайвого стресу.