Багато батьків помиляються, вважаючи, що, якщо зуб тимчасовий, його можна не лікувати, а відразу видаляти. Якщо молочний зуб видалити завчасно, це може привести до порушення прикусу і виникнення безлічі проблем із зубами в подальшому.
Молочні зуби схожі за структурою на постійний. У них також є корінь зуба, пульпа з нервом, але емаль їх більш тендітна, від чого й частіше розвивається карієс.
Молочні зуби не можна видаляти завчасно, оскільки на їх місці утворюється порожнеча. І якщо постійний зуб буде ще не на підході, її почнуть заповнювати сусідні зуби, тим самим викликаючи викривлення зубного ряду.
Якщо ж видаляти молочний зуб не можна, а карієс поширюється сильно, то потрібно його лікувати. При відсутності належного лікування, карієс пошириться і на інші зуби. У деяких випадках це може привести до того, що будуть пошкоджені зачатки постійних зубів.
І так, якщо молочні зуби вразив важкий карієс, необхідно пломбувати кореневі канали, щоб уникнути розвитку пульпіту.
На прийомі у стоматолога дуже важливо, щоб дитина не боялася. Першими дитини повинні правильно налаштувати батьки. Далі потрібно вибрати хорошого дитячого стоматолога, який познайомиться з дитиною, розповість маленькому пацієнтові про процедуру і дасть йому освоїться.
Якщо ж дитина спочатку сильно налякана, йому можуть зробити седацию через маску. Далі стоматолог робить місцеву анестезію і приступає до самого процесу пломбування молочних зубів.
Маленьке плямочка карієсу стоматолог прибирає і робить ремінералізацію зуба. Якщо каріозна порожнина велика, то доктор обробляє порожнину і заповнює її пломбою. Якщо ж процес проник в пульпу, необхідно чистити і пломбувати канали молочного зуба.
У тих випадках, коли молочний зуб майже зруйнований, а постійний вже на підході, стоматологи видаляють молочний зуб. Але такі рішення приймає лікар стоматолог після огляду дитини. Це важливо, щоб в подальшому у дитини був правильний прикус.
Знайти хорошого лікаря стоматолога легко за допомогою нашого сервісу. Залиште заявку на сайті або набирайте оп одному з номерів і наші фахівці допоможуть вам знайти і записатися до лікаря.
K-MED – это команда профессионалов и единомышленников, которые объединились с целью предоставления населению качественной медицинской консервативной и хирургической помощи. Знания и опыт специалистов позволяют применять современные методы лечения с получением гарантированно успешного результата. Цель клиники - действовать в интересах пациента в решении проблем со здоровьем. Забота и внимание по отношению к пациентам - это высшая ценность для K-MED
ул. Вадима Гетьмана 1-А
Соломенский, м.Шулявская
«Люмі-Дент» – это сеть стоматологических клиник, использующая последние достижения современной стоматологии, а также стоматологическое оборудование ведущих мировых производителей. Мы – лучший медицинский центр в Киеве. При нахождении в клиниках «Люмі-Дент» мы гарантируем только положительные эмоции, абсолютно безболезненное лечение и сервис самого высокого уровня.
ул. Анны Ахматовой, 14 А, Киев, 02055
Дарницкий, м.Осокорки, м.Позняки, м.Харьковская
просп. Владимира Ивасюка, 24 А, Киев, 04210
Оболонский, м.Минская, м.Оболонь
ул. Левка Мациевича, 2/4, Киев, 03186
Соломенский, м.Вокзальная
Современная стоматологическая клиника «Порцелян» на Татарке входит в число лидирующих учреждений предоставляющих услуги дентальной медицины в Киеве. Особенностями клиники является: психологический комфорт для пациентов любого возраста, высокий эстетический результат лечения и комплексный подход к проблеме и решению поставленных задач
ул. Владимира Мономаха-26 б
Шевченковский, м.Тараса Шевченко
Клиника «Порцелян» на Воздвиженской предоставляет весь спектр стоматологических услуг. Доктора стоматологии — эксперты в своем направлении, работают с признанными в мире технологиями и оборудованием, регулярно обучаются за границей, квалификация позволят им разбираться с особенно сложными случаями
ул. Воздвиженская, 29
Подольский, м.Контрактовая площадь
Profident – стоматологическая клиника для всей семьи, где можно получить консультацию опытных стоматологов-терапевтов, ортопедов, ортодонтов и хирургов. Центр оказывает полный спектр дентальных услуг, включая гигиену ротовой полости, лечение кариеса и его осложнений любой сложности, удаление и протезирование зубов, лечение каналов, установку имплантов, брекетов и скайсов
ул. Чорновола, 29 а
Шевченковский, м.Лукьяновская, м.Политехнический институт