Кюретаж лунки зуба — процедура по очищенню від гнійних мас лунки, які утворилися через недостатню гігієну порожнини рота. Ускладнення можуть бути при зубних хворобах, видалення зуба. Даний етап називається реабілітаційним періодом і вимагає негайних дій з боку пацієнта, а саме вчасно звернутися до лікаря, а з боку лікаря— якісно пролікувати проблему.
Перші симптоми проблем з'являються після 12, іноді після 24 годин після операції. Несвоєчасне лікування альвеоліту лунки може закінчиться ускладненнями, як пародонтоз або пародонтит. В кінцевому підсумку зуби можна втратити.
Ще одним показником до кюретажу є недотримання правил пацієнтом, а саме:
Важливо знайти професійного стоматолога, який проведе кюретаж альвеоліта, а перед тим проконсультує і огляне всі зуби.
відкритий — очищення ясенних кишень на глибині до 5 мм. З його допомогою можливо очистити велику локалізовану порожнину. Для цього лікар використовує скальпель і кюретажная ложка;
закритий — операція на глибині понад 5 мм. Застосовується при ранніх стадіях захворювання. Лікар працює вакуумним апаратом зі спеціальними кюретами.
Після кюретажа важливо дотримуватися дієти, яку призначить стоматолог (наприклад, не є гарячу і тверду їжу), і своєчасно проводити полоскання, приймати знеболююче. Також стоматолог може порадити використовувати в повсякденному побуті хірургічну щітку. Вона призначена для якісного очищення зубів від нальоту, залишків їжі без сильного натискання і старанних натискань, що сприяє травм лунки зуба, ясен. Або, ще варіантом для чищення зубів можна використовувати зубну нитку або спеціальні ванночки.
Вже після 2-3 днів ситуація стабілізується і біль пацієнта не буде турбувати.
На нашому сайті ви зможете знайти стоматолога фахівця своєї справи, дізнатися про вартість кюретажа лунки зуба і записатися на прийом з подальшим лікуванням.
вул. Миколи Бажана, 10А
Дарницький, м.Осокорки, м.Позняки
Медичний центр «Евродентал» засновано у 2007 році. Керується європейськими нормами та сучасними протоколами лікування. Для підтримки високих стандартів сервісу та лікування фахівці медичного центру регулярно проходять тренінги, медичні профільні конвенції у провідних українських та іноземних гуру. Засновники клініки виділили три головні аспекти: індивідуальний комплексний підхід до пацієнта, професіоналізм персоналу, якісне лікування.
пр. В.Івасюка, 24, секція 10
Оболонський, м.Мінська
Інститут щелепно-лицевої хірургії та стоматології Святого Антипи - ваш надійний партнер у забезпеченні якісної стоматологічної допомоги. Пропонуємо широкий спектр послуг, включаючи професійне чищення зубів, лікування різних рівнів складності та естетичну стоматологію. Наші досвідчені фахівці працюють для вашого здоров'я та комфорту.
вул. Білоруська, 11 Б
Шевченківський, м.Лук'янівська
Стоматологія «Гранат Клінік» об'єднує в собі інноваційні технології у лікування зубів, кваліфікованих лікарів і затишну атмосферу сімейної клініки. Головним принципом роботи «Гранат Клінік» є ефективне лікування, максимальне збереження тканин зуба, безболісність і комфорт для пацієнтів
вул. Мит. А. Шептицького, 4
Дніпровський, м.Дарниця, м.Лівобережна
Гранат Клиник — это инновационные технологии стоматологии, квалифицированные врачи и комфортабельность уютной семейной клиники. Один из важнейших принципов работы «Гранат Клиник» — максимальное сохранение тканей зуба, безболезненность лечения и комфорт для пациентов
вул. Юлії Здановської, 46/1
Голосіївський, м.Виставковий центр
пр. В.Івасюка, 24
Оболонський, м.Мінська
Dr.Care Clinic- сучасна клініка цифрових технологій, укомплектована всім необхідним обладнанням для лікування та діагностики. В клініці представлені всі напрямки: терапія, ендодонтія, хірургія , ортопедія, ортодонтія, пародонтологія. Лікуємо без болю та уві сні. Ми бачимо лікування якісним, комфортним та безболісним, а Dr.Care Clinic-місцем, куди хочеться повертатися
Проспект Берестейський (Перемоги) 5-В
Шевченківський, м.Вокзальна
«Люмі-Дент» - це мережа стоматологічних клінік, яка використовує останні досягнення сучасної стоматології, а також стоматологічне обладнання провідних світових виробників. Ми – найкращий медичний центр у Києві. Під час перебування у клініках «Люмі-Дент» ми гарантуємо лише позитивні емоції, абсолютно безболісне лікування та сервіс найвищого рівня.
вул. Анни Ахматової, 14 А, Київ, 02055
Дарницький, м.Осокорки, м.Позняки, м.Харківська