Товари для здоров’я покращують якість життя. Вони допомагають підтримувати в нормі фізичний та психічний стан, запобігати захворюванням, забезпечувати добре самопочуття людини. Звісно, до вибору потрібно підходити з розумом, не купувати товари для здоров’я без розбору, а перед їх застосуванням проконсультуватись із лікарем чи фармацевтом. Особливо це стосується фіто- та біологічно активних препаратів.
Найкращий спосіб зберегти здоров’я та жити в гармонії — це вести здоровий спосіб життя, який включає правильне харчування, фізичну активність, достатній сон та позитивне мислення. Якщо для цього вам не вистачає якихось помічних засобів, загляньте до розділу Товари для здоров’я в Аптеці Doc.ua.
До товарів для здоров’я відносять усе, що допомагає дбати про добре самопочуття, дотримуватись здорового харчування та підтримувати гігієну. Для зручності користування, цей розділ каталогу Аптеки ми розділили на такі категорії:
Усі товари, які продаються в аптеках України є сертифікованими. Це гарантує, що вони пройшли перевірку та відповідають стандартам і нормам якості.
Призначення товарів для здоров’я — допомагати людям у повсякденному житті дбати про гігієну, захист, комфорт. Розкажемо докладніше, які саме товари ви можете купити у цьому розділі за категоріями:
Догляд за ротовою порожниною. До цієї категорії увійшли товари, які допомагають очищати зуби, ясна та язик від бактерій, що викликають карієс, запальні захворювання та неприємний запах, а також доглядати за зубними протезами. Пасти, щітки та іригатори служать для механічного видалення забруднень, а ополіскувачі та спеціальні засоби з догляду за ротовою порожниною мають антисептичну, протизапальну та освіжальну дію. Ці товари слід використовувати регулярно, щоб запобігти захворюванням порожнини рота.
Жіноча гігієна. Товари цієї категорії допомагають жінкам підтримувати чистоту та комфорт інтимної зони, особливо під час місячних. Гігієнічні прокладки й тампони служать для поглинання виділень і запобігання розмноженню мікроорганізмів. Ці товари слід використовувати з урахуванням індивідуальних потреб, алергій та чутливості шкіри. Також важливо дотримуватися правил гігієни та часто змінювати прокладки або тампони.
Особиста гігієна та захист. Продукція цієї категорії допомагає підтримувати чистоту. Антисептики служать для дезінфекції рук, поверхонь та ран. Ватними виробами очищують шкіру, очі, вуха та ніс. Паперовими — витирають руки, обличчя та інших частини тіла. Ці товари слід використовувати за потребою, але не зловживати ними, щоб не порушити природний ph баланс шкіри та слизових оболонок.
Репеленти та засоби після укусів комах — це товари, які допомагають запобігти або полегшити наслідки укусу комара, кліща, бджоли або іншої комахи. Репеленти відлякують комах за допомогою ароматів або ультразвуку. Засоби після укусів комах знімають свербіж, біль, набряк або запалення на місці укусу. Ці товари слід використовувати влітку для захисту від комах, особливо людям, які мають алергію на наслідки їхніх укусів.
Здорове харчування. У цій категорії зібрані товари, які допомагають покращити раціон та забезпечити організм необхідними речовинами. Мінеральна та столова вода служать для підтримки водного балансу та очищення організму від токсинів. Батончики, сухофрукти, горішки, гематоген служать для насичення організму енергією, вуглеводами, білками, жирами, вітамінами та мінералами. Медична крейда служить для поповнення запасу кальцію та запобігання остеопорозу. Ці товари слід використовувати з метою профілактики або корекції дефіциту поживних речовин, але не замінювати ними повноцінне харчування.
Ароматерапія — це метод лікування та профілактики захворювань за допомогою ароматів. Ефірні олії та аромакомпозиції служать для стимулювання роботи нервової, ендокринної, імунної та інших систем організму. Товари з рослинними компонентами слід використовувати за рекомендацією ароматерапевта або з урахуванням індивідуальних уподобань, алергій та протипоказань.
Фітотерапія — це метод лікування та профілактики захворювань за допомогою лікарських рослин. Фіточаї, сиропи та збори трав полегшують симптоматику респіраторних, серцево-судинних, шлунково-кишкових та інших захворювань. Рослинні екстракти та настоянки служать для зміцнення імунної системи, нормалізації обміну речовин, очищення організму від шлаків та токсинів, покращенню роботи органів зору.
За допомогою онлайн-сервісу Аптеки на сайті Doc.ua ви отримаєте повну інформацію про наявність товарів для здоров’я в аптеках. Зможете промоніторити їхню ціну, дізнатись виробника продукції та обрати оптимальний для себе варіант — купити товари для здоров’я за найкращою ціною або в аптеці поруч із домом, або скориставшись послугами кур’єрською службою.