Київ
Лікар Отоларинголог Косаковський Анатолій Лук'янович на Doc.ua

Косаковський Анатолій Лук'янович

Доктор медичних наук
Завідувач кафедри дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, лікар вищої категорії, лауреат Державної премії України в області науки та техніки, заслужений раціоналізатор УРСР, президент Асоціації дитячих отоларингологів України, автор біля 700 наукових робіт у вітчизняних і закордонних виданнях, член Європейського товариства дитячих отоларингологів. Спеціалізується на діагностиці та лікуванні (консервативному і хірургічному) хвороб ЛОР-органів. Є одним із розробників технології біполярного високочастотного електрозварювання біологічних тканин в отоларингології
Відгуків
Про лікаря
  • Автор біля 700 наукових робіт, 5 підручників, 4 атласи, 1 збірник лекцій, 20 монографій, 47 посібників,
  • Заслужений раціоналізатор УРСР, лауреат Державної премії України.
  • в В 1995 р. – звання “Кращий винахідник   м. Києва”. В 1991 р. був нагороджений нагрудним знаком “Відмінник винахідництва та раціоналізації 1990 року”. Нагороджений грамотою Верховної Ради України, почесними грамотами МОЗ України та Міністерства надзвичайних ситуацій України, Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я, Президії Академії медичних наук України, грамотою Військово-медичного управління Служби безпеки України. Маю подяки Президії НАН України,  ректора НМАПО імені П. Л. Шупика, міністра охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації, мера м. Львів за розбудову медичної допомоги м. Львів, Почесного Консульства Тунісу в Києві, посла Азербайджанської республіки в Україні. За наукові розробки та винахідницьку діяльність нагороджений орденами Шевальє (Бельгія, 2008), Офіцера (Бельгія, 2009), Командора (Бельгія, 2010), Ніколая Пирогова (Німеччина, 2012), Золотим рефлектором (РФ), медаллю Комітету ВР України з питань охорони здоров’я «За охорону здоров’я нації», «Відзнакою Національної медичної академії післядипломної освіти  імені П. Л. Шупика», медаллю «100 років НМАПО ім. П. Л. Шупика» (2018).
  • Розробки проф. А.Л.Косаковського неодноразово експонувалися на міських та республіканських виставках. Він був лауреатом міських виставок НТТМ-84, НТТМ-87, республіканської виставки НТТМ-89. За розробки нових інструментів Анатолій Лук’янович був нагороджений дипломом I ступеня і золотою медаллю ВДНГ УРСР (1989 р.), дипломами та золотими медалями ІУ, У, УІ, УІІ, УІІІ та ІХ Міжнародного салону винаходів та нових технологій «Новий час» (2008, 2009, 2010, 2011), золотою медаллю та диплом міжнародної виставки винаходів в Варшаві (IWIS 2012), призами Державного департаменту інтелектуальної власності України, Ради Міністрів АР Крим, кубком президента міжнародної федерації асоціацій винахідників, Товариства винахідників Тайваню,  багатьма дипломами і грамотами Управління охорони здоров’я Київської міської Ради народних депутатів, Київської міської Ради профспілок, Київської міської Ради ВТВР,  Севастопольської міської державної адміністрації, Фонду розвитку фундаментальних наук Росії, оргкомітету міських та міжнародних виставок.
  • За підсумками Всеукраїнського конкурсу «Винахід-2011» нагороджений дипломом та призом Державної служби інтелектуальної власності України  «За ефективне рішення в галузі медицини».
  • Професор А.Л.Косаковський – активний учасник багатьох республіканських та міжнародних з’їздів, конгресів, симпозіумів, конференцій оториноларингологів, анестезіологів, педіатрів в Україні та за кордоном.
Освіта
  • Чернівецький державний медичний інститут, лікар-лікувальник  (1975)
  • Тернопільський медичний інститут, інтернатура - отоларинголог (1976)
  • Київський державний інститут удосконалення лікарів МОЗ СРСР: клінічна ординатура (1982)
  • Аспірантура (1985)
Курси
  • Стажування в Польщі, Грузії, Греції, Німеччині
Участь в асоціаціях
  • Президент асоціації дитячих оториноларингологів України
  • Член Європейського товариства дитячої оториноларингології, (член ESPO)
Послуги
  • Проводить консервативне та хірургічне лікування захворювань ЛОР-органів у дітей та дорослих з використанням сучасних технологій (шейвер, електрозварювання живих біологічних тканин)
  • Ендоскопічне обстеження ЛОР-органів

Лікарі поблизу