Комп'ютерна томографія щелепи (конусно-променева комп'ютерна томографія (КЛКТ) щелепно-лицевої ділянки) - це діагностична процедура, яка проводиться спеціальним рентгенівським обладнанням, яка дозволяє отримати тривимірні знімки (в розрізі) зубів, м'яких і твердих тканин, нервових закінчень і судин.
Дана процедура зазвичай використовується для планування лікування ортодонтичних проблем. Також її використовують при більш складних випадках, які включають:
Нормальними вважаються результати, якщо кровоносні судини і кістки черепа і обличчя знаходяться в межах норми за розміром, формою і розташуванням, відсутні сторонні предмети або новоутворення. Також в нормі на знімках немає ознак кровотеч або скупчення рідини.
Відхилення від норми:
Порада DOC.ua: вибираючи діагностичний центр для проведення КТ щелепи, звертайте увагу на те, хто буде проводити процедуру. Краще, якщо це буде лікар-діагност, а не лаборант або медсестра. В процесі може з'явитися необхідність проведення дослідження інших зон, а таке рішення компетентний приймати тільки лікар.
пр-т Миру, 3
Дарницький, м.Дарниця
вул. Васильківська, 100 А
Голосіївський, м.Виставковий центр
«Люмі-Дент» - це мережа стоматологічних клінік, яка використовує останні досягнення сучасної стоматології, а також стоматологічне обладнання провідних світових виробників. Ми – найкращий медичний центр у Києві. Під час перебування у клініках «Люмі-Дент» ми гарантуємо лише позитивні емоції, абсолютно безболісне лікування та сервіс найвищого рівня.
вул. Ю. Іллєнка, 5 Б
Шевченківський, м.Лук'янівська