Профілактична медицина поступово стає новим стандартом приватної медицини в Україні. Один із прикладів такого підходу — мережа медичних центрів Garvis — Твоя територія здоров’я!, яка системно впроваджує check-up програми як окремий медичний продукт.
У DOC.UA Podcast СЕО Garvis Віталій Березницький розповів, як працює ця модель на практиці, які check-up програми доступні пацієнтам і чому профілактика — це інвестиція, а не витрати.
Щоб зрозуміти філософію бізнесу Garvis, важливо почати з особистого шляху її керівника.
Віталій Березницький — лікар за освітою та управлінець за покликанням. Він закінчив Дніпровський державний медичний університет за спеціальністю «Хірургія», має науковий ступінь кандидата медичних наук, а також MBA Executive від Міжнародного інституту бізнесу. Додатково пройшов програму «Відповідальне лідерство» в Aspen Institute Kyiv.
«Я лікар. Але понад 20 років мого життя — це управління у фармацевтичному та медичному бізнесі».
Загалом Віталій має понад 25 років управлінського досвіду, а медичний бізнес Garvis є для нього не просто роботою, а продовженням сімейної справи.

Garvis — це багатопрофільна приватна медична мережа у Дніпрі, що поєднує діагностику, амбулаторне лікування, стаціонар і реабілітацію в єдиній системі.
Ключові факти про клініку:
Клініка працює за міжнародними стандартами якості та інвестує у сучасне діагностичне обладнання — МРТ, КТ, мамографи, ендоскопічні системи.
У Garvis check-up — це не додаткова опція, а окремий напрямок медицини, орієнтований на раннє виявлення захворювань і довгострокове керування здоров’ям пацієнтів.
«Check-up — це коли людина ще здорова. Наше завдання — зберегти цей стан», — пояснює Віталій Березницький.
Клініка пропонує кілька рівнів check-up — від базових до розширених.
Підходить для регулярної профілактики:
Розроблені для окремих груп пацієнтів:
Флагманські програми клініки:
Програми адаптовані під вік, стать і індивідуальні ризики пацієнта.
У клініці чітко розмежовують лікування та профілактику. Check-up має власні алгоритми, стандарти і маршрути пацієнта.
Ключові принципи:
Такий підхід дозволяє не лише знаходити захворювання на ранніх стадіях, а й формувати довгострокові програми підтримки здоров’я.
У Garvis переконані: майбутнє медицини — за профілактикою.
Check-up програми:
Дивіться повний випуск DOC.UA Podcast. У подкасті з Віталієм Березницьким — більше про управління клінікою, інвестиції в діагностику та розвиток культури check-up в Україні.