У 1990 р. Олег Володимирович захистив кандидатську дисертаційну роботу, яка стосується питань безпеки вагітності у жінок, що контактують з охолоджуючими речовинами. А в 2011 р. – докторську дисертаційну роботу, що стосується питання запобігання та лікування акушерських кровотеч.
Досвід роботи:
- 1980-1987 рр. - акушер-гінеколог, акушерський стаціонар, Київська міська клінічна лікарня №23;
- 1989-1993 рр. - завідувач відділенням патології вагітних, акушерський стаціонар, Київська міська клінічна лікарня №23;
- 1993-1995 рр. - акушер-гінеколог, акушерське інфекційне відділення, Дитяча міська клінічна лікарня №13, м. Київ;
- 1995-1998 рр. - асистент кафедри акушерства і гінекології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, м. Київ;
- 1998-2004 рр. - доцент кафедри акушерства і гінекології Київського медичного університету УАНМ;
- 2001 - 2004 рр. - консультант з медичних питань медичного проекту "POLICY II";
- 2004-2011 рр. - координатор співробітництва з проектом "Здоров'я матері та дитини", м. Київ;
- 2006-2011 рр. - акушер-гінеколог, Київська міська клінічна лікарня №1;
- 2006-2011 рр. - директор Київського центру репродуктивного здоров'я;
- 2006-2011 рр. - доцент кафедри акушерства і гінекології №1 Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, м. Київ;
- 2011 р. - теперішній час - акушер-гінеколог, Київський обласний центр охорони здоров'я матері і дитини;
- 2011 р. - теперішній час - завідувач кафедри акушерства та гінекології №1 Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, м. Київ.