Тепер на сайті DOC.UA ви можете за допомогою штучного інтелекту (ШІ) розшифрувати результати лабораторних аналізів, а також отримати пояснення складних медичних термінів. Усе це — онлайн та безоплатно. Послуга доступна кожному, хто авторизується на сайті DOC.UA.
Безоплатний сервіс AI.DOC розроблений з використанням штучного інтелекту — сертифікованої LLM (великої мовної моделі) та баз даних, які відповідають вимогам HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act). Вони спеціально розроблені для захисту електронної медичної інформації через шифрування.
Для нас впровадження штучного інтелекту — це один зі способів зробити життя українців легшим і спокійнішим, подарувати їм хоч трошки відчуття безпеки й контролю, — говорить Ірина Дилова, виконавча директорка DOC.UA. — Ми активно працюємо над впровадженням нових цифрових рішень і робимо це з максимальною відповідальністю. Хочемо, щоб кожен українець мав доступ до зрозумілих і простих послуг в медицині. Закликаємо користувачів ділитися досвідом взаємодії з AI.DOC. Для цього у чаті передбачене спеціальне вікно. Конструктивні відгуки допомагають нашій команді створювати людяний сервіс.
Вечір, ви вдома, дивитеся серіал, п’єте гарячий чай — тепло, затишно, ідилія. І раптом «дзеньк» телефона — прийшли результати лабораторних аналізів, які здали напередодні. Ви відкриваєте файл, дивитеся на довге полотно з букв і цифр, нічого не розумієте, але відчуваєте, як тіло охоплює тривога. Година пізня — до лікаря не звернешся. Вечір зіпсований, сон буде поганим, навіть якщо цієї ночі не літатимуть ворожі шахеди. Знайома ситуація? Тепер щоб ви почувалися спокійно й впевнено, на сайті DOC.UA створений чат зі штучним інтелектом — AI.DOC. Усе що вам потрібно, щоб ним скористатися, це підключений до інтернету гаджет.
ШІ-бот AI.DOC — це онлайн-інструмент для швидкої розшифровки складної медичної інформації. Він допоможе виявити в результатах лабораторних аналізів відхилення від норми, пояснить, що це означає, та відповість на додаткові запитання щодо здоров’я. Усе, що ви питатимете, штучний інтелект розтлумачить доступною мовою.
Історія чату зберігається. Ви завжди зможете повернутися до питання, яке вас цікавило, та прочитати відповідь.
Оскільки інформація від ШІ є довідковою і не може повноцінно замінити консультацію лікаря, штучний інтелект запропонує вам проконсультуватися з лікарем онлайн прямо тут — на сайті DOC.UA. Швидко, зручно й вигідно! Адже ця консультація для вас буде з бонусом — 15% знижки.
AI.DOC доступний тільки для авторизованих користувачів сайту DOC.UA у мобільній та десктопній версіях. У застосунку DOC.UA його немає.
Після входу в обліковий запис вам потрібно перейти у ШІ-бот за лінком https://doc.ua/ua/ai-doc або натиснути кнопку на головній сторінці сайту:

Чат створиться автоматично після того, як ви щось запитаєте у ШІ чи завантажите йому файл з результатами лабораторних аналізів. У цьому чаті ви можете користуватися повним його функціоналом, а саме:
Після взаємодії з ШІ оцініть, будь ласка, його роботу за допомогою емоджі. Якщо оцінка буде нейтральною або негативною, ви зможете залишити коментар. Завдяки вашим конструктивним відгукам розробники DOC.UA покращуватимуть сервіс.
На цьому етапі ШІ-бот може допомогти лише з трактуванням медичної інформації. З часом у нього з’являться інші функції, але про це повідомимо додатково. Зараз AI.DOC може:
У чат можна надсилати таку медичну інформацію:
При цьому немає можливості переглядати завантажені файли безпосередньо в чаті. Їх читає тільки штучний інтелект.
Для користувачів DOC.UA ШІ-бот є безоплатним. Але щоб не перевантажувати ресурс, ми встановили певні обмеження. У межах однієї доби користувач може:
Цей пакет послуг діє протягом доби. Кожні 24 години він оновлюється.
DOC.UA створює інноваційні рішення у сфері охорони здоров’я, які роблять медицину ближчою до людей. Наш сервіс — це цифровий асистент, який завжди поруч і допомагає піклуватися про своє здоров’я.